Dit ben ik

Ik bouw websites en webapplicaties.

Neem contact op

“Dit is echt de kutste toilettas ooit, zit alleen een kapotte trimmer en een panfluit in”

gepost op 24-01-2016

En toen was het ineens 4 weken verder en heb ik helemaal niks geschreven. In die weken ben ik samen met Ernst van Antigua naar Bocas del Toro gereisd, dus ik ga hier even op chronologische volgorde van eerder naar later, en op topografische volgorde van noord naar zuid. Eigenlijk doen we heel weinig en bestaat ons bestaan vooral uit twee activiteiten, namelijk day time drinking and night time drinking.

Drinken in Antigua

De dag voor oud en nieuw zag ik Ernst samen met z’n mannenclubje ‘De Tempeliers’ in Antigua, Guatemala. Als oudste stad van Centraal-Amerika bleek het een perfecte plaats voor de nodige potten beerpong en de architectuur was ook aanwezig. Terwijl Ernst met z’n maten in de voormalig hoofdstad bleef, ben ik door gegaan naar The Driftwood Surfer om oud en nieuw te vieren. Jan heeft geprobeerd me te vermoorden door allerlei vuurwerk op me te schieten en zijn moeder kwam een paar dagen later ook.

Liam, internationale held in het midden die elk nummer ooit mee kan zingen en af en toe een dutje in het zwembad doet, met daarnaast Jan, die zich weer van z'n beste kant laat zien.

Liam, internationale held in het midden die elk nummer ooit mee kan zingen en af en toe een dutje in het zwembad doet, met daarnaast Jan, die zich weer van z’n beste kant laat zien.

Drinken in Antigua

En nu heeft dit stukje dezelfde titel als het vorige en dat is ook de bedoeling. Nadat we een week bij de Driftwood Surfer hebben gezeten en mijn broertje zich bij gebrek aan internet-contact afvroeg of ik nog leefde, zijn we weer terug gegaan naar Antigua. Hier hebben we een dag of 4 weg gegooid om het meest epische plan ooit tot mislukking te laten komen. We hebben meerdere dagen versleten bij auto-dealers in de hoop een tuktuk te kunnen kopen. Helaas bleek het papierwerk allemaal te lastig te regelen, deels omdat wij gringo’s zijn en deels omdat zij gewoon hun shit niet managen. Uiteraard hebben we de avonden wel benut voor wat potten beerpong. Een geduchte tegenstander hier bleek Team Jesus, twee olijke vrolijke heren uit Australië [picture not included].

Drinken in El Tunco, El Salvador

Op aanraden van Jan zijn we doorgegaan naar El Tunco, een prachtig surfdorp aan de oostkust van El Salvador. Het dorpje oogde als een tweede Salou, alleen bleek het praktisch uitgestorven. Er werd uiteraard, net zoals op veel andere plekken, de nodige frikandellenmuziek gedraaid. Samen met Team Jesus, die toevalligerwijs hetzelfde reisje van Antigua had gemaakt, hebben we uiteindelijk alsnog kunnen drinken.

Dit was die keer dat Ernst en ik een strandwandeling gingen maken.

Dit was die keer dat Ernst en ik een strandwandeling gingen maken.

Drinken in Léon, Nicaragua

Na een paar dagen in El Tunco, waar ik wel wilde surfen (maar geen zin had in mijn uppert te gaan en Ernst z’n gehoor wil behouden) zijn we doorgegaan naar Léon. We zaten hier in het Big Foot Hostel, dat ook een vestiging heeft in Antigua. Hun main feature is een beerpong tafel, dus dat schoot bij ons in het juiste keelgat. Nadat we op zaterdag 6 potjes op rij wonnen werden we officieus en in stilte uitgeroepen tot bazen van de tent en luisterde iedereen toen we op zondag iedereen verzochten mee te gaan naar het strandfeestje.

Onze beerpong overwinningen vieren met Pablo, wat een feest, we waren er helemaal ondersteboven van.

Onze beerpong overwinningen vieren met Pablo, wat een feest, we waren er helemaal ondersteboven van.

Léon beviel me uitstekend, ook vanwege de chille mensen die daar waren, maar hier zie ik mezelf nog wel eens naar terugkeren om voor langere tijd remote te werken.

Ernst hield even een muurtje overeind.

Ernst hield even een muurtje overeind.

Drinken op Bocas del Toro, Panama

Nadat we een nachtje spendeerden in San José in Costa Rica (dat vooral gigantisch duur is) zijn we alsnog doorgereisd naar Bocas del Toro, een bestemming die ik veel beter aan het begin van mijn reis had kunnen kiezen. We zitten in huis bij James en zijn moeder Martha, wat bijzonder gezellig is. James wordt zielsgelukkig van de muziek (reggae, oude hiphop) die we steeds draaien en zorgt ervoor dat de Nederlanders zich wat meer thuis voelen. Hij praat alsof hij constant stoned is en eigenlijk is het beter om  te stellen dat hij steeds stoned is.

Na 4 weken samen op reis, voor 't eerst zelf gekookt.

Na 4 weken samen op reis, voor ’t eerst zelf gekookt.

Bocas is echt heel erg mooi, hoewel ’t vandaag niet zulk lekker weer is (het is namelijk bewolkt).

Eergister gingen we stukje varen, was het wel lekker weer en hebben we onszelf een beetje aangebrand.

Eergister gingen we stukje varen, was het wel lekker weer en hebben we onszelf een beetje aangebrand.

Morgen gaan we weer terug naar San José en vliegen we vanaf daar naar Miami. Hier meeten we Evert-Jan en z’n waifie Floor, zal ik worden rondgereden in een Jeep over de Keys en vier ik mijn verjaardag op vrijdag in Miami. Hierna komt voor jou het moment om naar uit te kijken, want ik vlieg dat weekend weer lekker naar huis. Het is immers winter in Nederland en ik kan niet wachten om de kou in te gaan.

tot snel! x

P.S. Cadeautip: om nog even terug te komen op de titel van ’t verslag, Ernst kan wel een nieuwe toilettas gebruiken.

Thuisbasis

Lourens Thalen
Oudezijds voorburgwal 223-3
1012EX Amsterdam

00316 133 00 294
lourens@thalen.nl
thalen.nl

kvk 62149679
btw NL125512478B02

Op zoek naar Riemer Thalen?