Dit ben ik

Ik bouw websites en webapplicaties.

Neem contact op

Brazil, yalalalalaaaa

gepost op 13-01-2017

Na slechts een kleine week hier te hebben doorgebracht, ben ik echt helemaal weg van Rio/Brazilië.

Allereerst: shout out naar m’n favoriete space-cowboy Donny die echt totaal niet in deze clip zit (beetje lullig dat ze alleen Kim naar Brazilië hebben gestuurd om een clip op te nemen). Dit nummer draaien ze hier dus nooit en niemand weet wie de Venga Boys zijn – heel frustrerend om niet te kunnen patsen met andermans fame.

De eerste paar dagen heb ik lekker doorgebracht in een hotel vlakbij Copacabana. Zwembadje op ’t dak, gaten in dagen slapen. Heel ontspannen, maar het ontbijt bleek erg vermakelijk toen een kleuter in de ontbijtzaal erachter kwam dat als hij op de bank stond, de bovenkant van de bank ongeveer net zo hoog was als een toiletpot. Deze kleine vedette laat dus in een volle zaal z’n broek zakken om even lekker tegen de muur te plassen. Mama was nog maar net op tijd om hem uit te leggen dat dit niet zo gepast was – zeker niet met zoveel publiek.

Voer

Het eten is hier wel redelijk, het is geen Thailand helaas. Ik ben op draadjesvlees na ook geen groot fan van de Nederlandse keuken, maar ze lijken er soms niets van te begrijpen. Waar je in veel landen een mooi evenwicht hebt tussen vlees, groene groenten en niet-groene groenten (zoals een Hollands AVG’tje) doen ze het hier precies anders. Iets meer vlees, skip de groene groente en alleen maar zetmeel. Ik kreeg rijst, bonen, frietjes én pasta bij m’n kipfilet – koolhydraat zonder maat. Wát een cultuur.

Drinken

Ja. Dat doe ik hier, gaat goed. Caipirinha’s. Schenken maar.

Fun and activities

Gunnar, een web developer die sinds een tijdje voor Ganda werkt (het bedrijf waar ik de afgelopen tijd met veel plezier zat te werken) woont en werkt hier in Rio. Hij heeft een erg aardig uitzicht.

Hij heeft me wat rondgeleid, hebben samen heel romantisch de sunset gekeken bij de rotsen tussen Ipanema en Copacabana. Iedereen klappen als de zon onder gaat, helemaal gezellig.

Ik ben meegesleurd door twee van Gunnars huisgenotes om te gaan dansen in Santa Teresa en Lapa. Ik heb laatst tijdens een poging salsa dansen al bevestigd gekregen dat mijn ritmegevoel ook Gronings is, dus ik had al weinig hoop. Omdat ze hier samba dansen, en dit nog lastiger is dan salsa, was ’t totaal hopeloos. Als houten klaas stond ik, compleet uit de maat, de voeten van Braziliaans meisje te vertrappelen. Uit de maat en uit de toon, want met mijn te witte huidje maak ik ongewild maar kraakhelder duidelijk dat ik hier niet vandaan kom.

Hotel, hostel, holiday in…

Weer helemaal bijgeslapen, dus woensdag van hotel naar hostel gegaan. Werd daar verwelkomd door een Utrechtse, die in mij wel een geschikte vent zag om mee naar Nitoroí te gaan (aan de overkant van de baai).

Net toen we de boot afstapten, pleurde spontaan de hemel uit de lucht.

Bomen ook kapot gegaan maar groeit wel weer aan.

Het idee was om de skyline van Rio te kunnen zien, maar helaas ging (het gebouw dat lijkt op een) UFO net dicht toen wij aankwamen, dat had ons het prachtige uitzicht moeten geven dat ik verdien. Uiteindelijk maar sushi gegeten in een soort snackbar.

Even m’n momentje gepakt

Ik blijf nog een paar dagen in Rio, dan voor een paar dagen naar Sao Paulo. Daarna waarschijnlijk door naar Foz do Iguaçu voor wat nattigheid.

Oh, en mocht je een aanzichtkaartje willen ontvangen, stuur me dan even je adres. Will keep you posted.

Thuisbasis

Lourens Thalen
Oudezijds voorburgwal 223-3
1012EX Amsterdam

00316 133 00 294
lourens@thalen.nl
thalen.nl

kvk 62149679
btw NL125512478B02

Op zoek naar Riemer Thalen?